Giant Steps, Yarra Valley Pinot Noir

Giant Steps, Yarra Valley Pinot Noir

Dette er vinen der gang på gang imponerer både os og verdens vinstemmer. I årgang 2018 blev Yarra Pinot Noir nr. 42 på WineSpectators top 100-liste - endda som en af listens billigste vine - og tildelt 94 point. Årgang 2021 blev placeret som bedste australske vin på Wine Spectators TOP 100-liste i 2022 (nummer 18)! Nu er årgang 2022 i hus, og denne årgang har flere muskler og power end 2021. 

Yarra Valley Pinot Noir er da også en super-charmerende og givende Pinot Noir (især til prisen) lavet fra de yngre vinstokke på de køligt beliggende vinmarker Sexton, Tarraford, Applejack, Primavera og Wombat Creek. Derudover har man her i årgangen faktisk også inkluderet 8% af druematerialet fra Giant Steps økologisk dyrkede vinmark Tosq, som er beliggende i Central Otago, New Zealand.

Som det er tilfældet med alle Giant Steps' vine, vinificeres vinen efter ret traditionelle metoder, hvor al høst og den nænsomme selektering foregår ved håndkraft. Vinen helklasegæres med 40% af druematerialet.

Man benytter sig af koldmaceration og spontangæring på en kombination af stål og eg, hvorefter lagringen sker på en kombination af ældre 4.000 liters fade og barrique, hvoraf 10% er nye.

Vinen deltog med årgang 2021 i Vin for Begynderes podcast om Yarra Valley. Lyt med herunder og find evt. smagekassen med vinene fra afsnittet her.

Selvom denne Yarra Valley Pinot Noir ”kun” er fra Giant Steps basis-serie, er der her tale om imponerende elegant, ”koldklima-agtig” Pinot Noir.

Vinens transparente kulør ledsages af stor intensitet og højaromatiske aromaer af mørke kirsebær, modne skovjordbær, skovbund, te, roser og et lille diskret fadpræg.

I munden smyger den silkebløde, givende frugt sig over tungen, mens den saftige, mundvandsdrivende syre og diskrete tanninkant skaber den fornødne fokus. Som sagt har denne vin mere power end 2021 og kan derfor sagtens tåle 8-10 år i kælderen, hvis tålmodigheden er til det. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

135,-

530,-

Fakta

Land Australien
Område Yarra Valley
Producent Giant Steps
Årgang 2022
Varenr 6037136
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500