Rochioli Estate Pinot Noir

Rochioli Estate Pinot Noir

Rochiolis standard-Pinot Noir er et referencepunkt for, hvor saftige og delikate vine der kan frembringes her i Russian River, hvor Tom Rochioli de seneste 30-40 år har fået domænets vine til nærmest at opnå kultstatus.

Det er egentlig ganske forståeligt, da Rochioli efterhånden må være det vinhus i Russian River, som modtager de mest stabile (høje) ratings fra de internationale anmeldere.

Robert Parker har før udtalt, at vinene fra Rochioli hører til blandt hans personlige favoritter fra Russian River. Og Antonio Galloni hos Vinous har fulgt op og omtalt Rochioli på følgende måde: ”His wines represent the essence of what the Russian River is all about.”

Lige netop det rammer hovedet på sømmet.

For Rochiolis fokus på at tilplante forskellige Pinot Noir-kloner på de terroirs, hvor de hver især "præsterer" deres ypperste, siger noget om vinhusets filosofi.

Det er vine, der om nogen taler terroirets sprog her i Russian River. Tågen skabt af det iskolde vand fra Stillehavet via Petaluma Gap-åbningen lægger sig som en dyne over vinmarkerne, som først ”brændes” af i løbet af den efterfølgende dag. En stor fordel for den vanskelige, koldklima-venlige Pinot Noir-drue, som så nemmere kan udtrykke den elegance, som gør druen så unik.

Og hos Rochioli har man virkelig mulighed for at komme på en vinøs rundtur i Russian Rivers Pinot Noir-terroirs, hvor man med inspiration fra Bourgogne hylder enkeltmarksprincipperne. Det eneste problem er, at vi kun får ganske få mængder af enkelmarksvinene, som i hjemlandet udelukkende sælges via mailingliste.

Rochiolis Estate Pinot Noir får vi dog lidt flere flasker af. Og hvilken vin det da er.

Mere end halvdelen af druematerialet til Estate Pinot Noir kommer her i 2019 fra Little Hill-marken. Derudover bidrager Big Hill med 15%, West Block med 14% og mindre andele fra Sweetwater og East Block.

Gæringen og macerationen, som varer samlet i hele 55 dage, sker under temperaturkontrollerede forhold på “open-top” stål med en nænsom punch-down udført på manuel vis med hænderne, hvorefter vinen lagrer 15 måneder på franske egetræsfade. Heraf er 30% nye.

Rochioli Estate Pinot Noir er en uimodståelig Pinot Noir, som brillerer med både charme og ynde.

Et nuanceret potpurri af vilde skovbær i kombination med blomster, skovbund, lavendel, kanel og tørrere krydderier vælter intenst op af glasset, før den i smagen viser ren, cremet og nærmest ”luftigt-svævende” frugt, læskende syrefriskhed og let-støvede tanniner.

En bragende smuk Pinot Noir, som viser både charme, elegance og imponerende balance. Og en vin, der desuden også har gemmepotentiale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

860,-

Fakta

Land USA
Område Californien
Producent Rochioli Vineyards
Årgang 2020
Varenr 6438936
Drue Pinot Noir
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500