Kelley Fox Carter Vineyard Pinot Noir

Kelley Fox Carter Vineyard Pinot Noir

Små 322 kasser er der her i årgangen produceret af Carter Vineyard. Her er tale om en mindre parcel, som  Kelley Fox har dyrket siden 2019.

Parcellen tilhører Ken og Karen fra Ken Wright Cellars og er tilplantet med vinstokke på "egne rødder" tilbage i 1983 - og har været dyrket biodynamisk. 

"Each vintage that I can make wines from here is a gift."
- Kelley Fox

Carter er beliggende i den sydvestlige del af Eola-Amity Hills- A.V.A'en på en sydvendt, vulkansk jordbund, hvor Kelley Fox' parcel består af franc de pied Wädensvil-klonen. 

Kelley Fox har en særdeles ydmyg tilgang til vindyrkningen. Med hendes ekstremt biodynamiske tilgang vil nogle ganske givet kalde hende gal - andre genial.

Filosofien taler for tidlig høst (denne høstet 19/9), plukning af druer og flaskning i forhold til den biodynamiske kalender, spontan- og helklasegæring og lagring på neutrale fade.

En filosofi, der ifølge hende fremhæver stedet og årgangen, vinene er kommet fra - og dermed ikke, hvem de er frembragt af.

Carter Vineyard Pinot Noir er en frisk og delikat Pinot med en transparent rød farve og en forfinet næse med røde bær, røde blomster, krydderier og udtalt mineralitet.

Med svævende og middelvægtig frugt smyger vinen sig elegant over tungen, mens den læskende syre giver friskhed og charme.

Delikat og uhyre frisk Pinot, som vi desværre får alt for lidt af.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.140,-

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Kelley Fox Wines
Årgang 2021
Varenr 6444036
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500