Kelley Fox Maresh Vineyard Star-of-Bethlehem Pinot Noir

Kelley Fox Maresh Vineyard Star-of-Bethlehem Pinot Noir

Fra en lille parcel på Maresh Vineyard, hvor de smukke ”Star of Bethlehem”-blomster hvert år skyder op, kommer denne sjældne, raffinerede Pinot Noir, som er blevet så efterspurgt, at vi desværre kun får tildelt ganske få flasker.

Maresh Vineyard er et unikt stykke land beliggende på de historiske røde bakker på Dundee Hills i Willamette Valley, der lægger jord til nogle af USA’s mest elegante vine.

"...the most spiritually aligned with les Amoureuses in Chambolle-Musigny."
- John Gilman, View From the Cellar

Jordbunden består her af den så ”Oregon-kendte” jordbundstype, Jory.

Jory er en rød, veldrænende, vulkansk jord rig på næringsstoffer, ler og jern, der sammen med områdets generelle klima skaber helt unikke betingelser for Pinot Noir-druen.

Kelley Fox har en særdeles ydmyg tilgang til vindyrkningen. Med hendes ekstremt biodynamiske tilgang vil nogle ganske givet kalde hende gal - andre genial.

Filosofien taler for tidlig høst, plukning af druer og flaskning i forhold til den biodynamiske kalender, spontan- og helklasegæring og lagring på neutrale fade.

En filosofi, der ifølge hende fremhæver stedet og årgangen, vinene er kommet fra - og dermed ikke, hvem de er frembragt af.

Maresh ”Star of Bethlehem” er en smuk og saftig Pinot Noir, der med sin dansende lethed både formår at levere frugtkoncentration og finesse.

Vinens transparent-røde kulør efterfølges af en intens, nuanceret og forfinet næse med røde bær, te, røde blomster, krydderkage og en mineralsk undertone.

Elegant og silkeblødt svæver vinen over tungen, mens den saftige syre og let-grynede tannin giver lyst til endnu en tår.

Eftersmagen er uhyggelig lang og understreger på smuk og afbalanceret vis en forfinet Pinot Noir, der med sin kølige frugt uden tvivl vil behage og overraske Bourgogne-nørderne!


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.140,-

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Kelley Fox Wines
Årgang 2021
Varenr 6444436
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500