Kelley Fox Weber Vineyard Pinot Noir

Kelley Fox Weber Vineyard Pinot Noir

Ca. 5.000 flasker er der cirka produceret af Weber Vineyard, som her i årgang 2021 produceres i sin tredje årgang. Og hvilken vin det da er blevet til. 

Foruden de smukke ord fra Søren Frank i Berlingske omtalte René Langdahl vores seneste årgang (2018) på denne måde:

"Weber er kunst, rent ud sagt...lidt af en basse og med 40% helklaser henad DRC-stil..."
- René Langdahl, Gastro 

Weber Vineyard, som er beliggende lige øst for Maresh, kan også minde om stilen i sidstnævnte. Et unikt stykke land beliggende på de historiske røde bakker på Dundee Hills i Willamette Valley, der lægger jord til nogle af USA’s mest elegante vine.

Og når der nu ikke er noget tilbage af Maresh-enkeltmarksaftapninger, er vi lykkelige over at være blevet tildelt få flasker af denne.

Jordbunden består her af den så ”Oregon-kendte” jordbundstype, Jory. Jory er en rød, veldrænende, vulkansk jord rig på næringsstoffer, ler og jern, der sammen med områdets generelle klima skaber helt unikke betingelser for Pinot Noir-druen.

Kelley Fox har en særdeles ydmyg tilgang til vindyrkningen. Med hendes ekstremt biodynamiske tilgang vil nogle ganske givet kalde hende gal - andre genial.

Filosofien taler for tidlig høst, plukning af druer og flaskning i forhold til den biodynamiske kalender, spontan- og helklasegæring (30% i dette tilfælde) og lagring på neutrale fade.

En filosofi, der ifølge hende fremhæver stedet og årgangen, vinene er kommet fra - og dermed ikke, hvem de er frembragt af. 

Det er vinen, der med årgang 2018 blev rost i Søren Franks podcast omhandlende Oregon. Lyt med her:

Derudover deltog vinen i årgang 2021 i Vin for begynderes podcast om Oregon her:

Musigny-nørder vil uden tvivl juble, når de præsenteres for denne vin fra Weber Vineyard, som på linje med Maresh-aftapninger nærmest er et signatureksempel på, hvor elegant vin der kan laves her i Oregon. 

Vinen står med en lys, transparent rød farve og detaljerige, elegante aromaer af jordbær, røde hindbær, rosenblade, te og krydrede undertoner.

I munden danser den feminint og med svævende lethed over tungen, mens den sarte, kølige røde frugt på smuk vis balanceres af en mundvandsdrivende syre og en diskret, feminin tanninkant.

En uhyre elegant Pinot Noir, som kan konkurrere med klodens mest elegante af slagsen.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.140,-

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Kelley Fox Wines
Årgang 2021
Varenr 6444536
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500