Carmel Road Monterey Chardonnay

Carmel Road Monterey Chardonnay

Carmel Road Chardonnay er en klassisk og relativt kølig californisk Chardonnay, hvor frugten primært er produceret ca. 30 km sydøst for Monterey, hvor solrige dage suppleres af Stillehavets iskolde vinde og tåge, som presses ind gennem dalen og køler druerne. 

Dette kombineret med jordbundens veldrænende grus og vinmager Kris Katos måder at lave denne Chardonnay frembringes der en lidt friskere type af udgaven med udtalt mineralitet. Ifølge Kris Kato er området her så givende for vinene, at man ikke behøver at overgøre den med heftig fadlagring. Området bringer nemlig så meget til vinen i form af kompleksitet og mineralitet, at det vil være synd at sminke den med fadpræg.

Druerne er håndplukkede og fermenteringen på temperaturstyrede ståltanke foregår over lang tid ved en lav temperatur med det formål at bevare så meget som muligt af friskheden i frugten. Efterfølgende er vinen hovedsageligt lagret på neutrale fade.

Carmel Road Chardonnay er intet mindre end en prisvenlig, afbalanceret californisk Chardonnay.

Vinen står med en lys gul farve og indsmigrende, intense aromaer af citrus, pære, nødder, smør og underliggende mineralitet. I munden smyger den sig middelkoncentreret, friskt og elegant over tungen, mens den sprøde og dejlige madvenlige syre balancerer vinen med ynde.

Dette er ikke overgjort og fadpumpet Chardonnay - men en flot og harmonisk udgave, som flertallet vil elske.


Bestil vinen og få leveret til din dør

435,-

Fakta

Land USA
Område Californien
Producent Carmel Road Winery
Årgang 2022
Varenr 6445336
Drue Chardonnay
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500